Presentation

Presentation

Vilka är vi då? Ett far- och son-team som gett oss på PRS efter ett antal år med andra skytteformer. Summering av vårt första år i PRS-cirkusen kommer i nästkommande inlägg.

Bild från VM-kval i Malmö hösten 2022. Fotograf Josefine @beakandtalons.photography

Henrik

Jag har skjutit sen hösten 2017 då jag tog de första stapplande stegen med min Remington 700 Varmint i 308. Det var början på en resa med rätt många hundra skott GGG 147grain, mestadels på 100m sen allt längre bak på banan. På vintern sköt jag mina första tävlingar, en vinterserie där jag hamnade sist. Men nu var jag fast. Jag beställde en Tikka T3X Varmint i 6.5×55, ett MDT-chassi, en ljuddämpare och en Delta Stryker.  Med denna bössa lossnade det rejält och de kommande åren vann jag otaliga bantävlingar och även ett respektabelt gäng fältskjutningar. Inför årsskiftet 21/22 bestämde jag mig för att ge mig på PRS och här är vi nu.

I övrigt har jag arrangerat en jäkla drös tävlingar och är även ordförande i Sölvesborgs Skytteförening, kanske Södra Sveriges snabbast växande skytteförening. Jag startade också sidan kikarskyttsyd.se och har skrivit det mesta materialet där (inser nu att jag borde ta ett ryck och uppdatera)

Meriter: Individuellt- och lagbrons Fält-SM 2021, 6e-plats Sommarträffen 2021, Flera individuella och lagguld och övriga pallplatser Fält-DM Skåne och ett trettiotal övriga vinster i ban- och fält-tävlingar i södra Sverige. Två tredjeplatser på mindre PRS-tävlingar.
Favorittävling: Antingen Viking Trail i Norge eller Sommarträffen på livgardet
Bästa skytteupplevelse: Känslan när man träffar en liten plåt riktigt långt bort under jävliga väderförhållanden. När man gjort alla bedömningar helt rätt.
Målsättning 2023: Vinna en lokal PRS-tävling, topp 10 i en stor tävling
Målsättning långsiktigt: Kvala till PRS-VM

Bild från VM-kval i Malmö hösten 2022. Fotograf Josefine @beakandtalons.photography

Sander

Hösten 2018 tog jag med Sander för att skjuta luftgevär hos Christianstads Skyttesällskap. Sander betade snabb av sina medaljer och till Vinterskyttet 300m bana fick han en Tikka i 223rem att skjuta med. Han visade snart att det gick mycket bra att skjuta med en sån liten kula och 2019 började han lista riktigt bra resultat, med bl.a. guld i SydSvenska Mästerskapen i 300m bana trots att han p g a kikarklassens ställning hos förbundet alltid tävlat i vuxenklassen. 2020 var det dags för fältskytte och de senaste åren har vi varit landet runt tillsammans från Öved i syd till Umeå i norr.

Meriter: 3 lagguld DM fält, lagbrons SM Fältskytte 2021, Guld SSM samt flera DM-medaljer 300m bana, guld Gränsskottet 2020, femteplats på Kosta långhåll 2022, 25e-plats Sommarträffen 2022 samt en del föreningsmästerskap.
Favorittävling: Antingen Viking Trail i Norge eller Sommarträffen på livgardet
Bästa skytteupplevelse: Att vinna och se att allt jobb man lagt ner lönar sig
Målsättning 2023: Vinna en fälttävling
Målsättning långsiktigt: Kvala till VM och senare även vinna VM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *